#VDRO
Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Instagram Segueix-nos a YouTube

Presentació Causa Solidària

Un any més, i seguint amb nostre tarannà solidari, intentem aportar el nostre granet de sorra -gràcies a tots/es les participants a la Cursa, a les entitats i associacions amb iniciatives solidàries i d'utilitat vers la societat civil més necessitada.

Destinem 2 euros del preu de cada inscripció de la Cursa a la Causa Solidària, per tant, l'aportació a aquesta dependrà del nombre de participants inscrits a la Cursa, i dels donatius desinteressats que s'hi vulguin aportar. La resta d'ingressos els destinem a cobrir les despeses pròpies de la Cursa i relacionades amb la seva organització, ja que és una Cursa sense ànim de lucre, i qui hi col·laborem ho fem de manera totalment altruista.

En les quatre edicions de la Cursa (2015-2018), i gràcies a participants com vosaltres, acompanyants, voluntaris, organització, i qui passava per allà... hem aconseguit aportar fins ara a les diferents causes solidàries, 1.202 euros. Un petit granet de sorra, sí, però la solidaritat és això: la suma de petits granets de sorra.

Edició 2019:

L'altre dia, el 21 de març, Dia Mundial del Síndrome de Down, vaig escoltar per la ràdio un parell d'entrevistes sobre projectes solidaris relacionats amb el Síndrome de Down. Em va cridar l'atenció el projecte yo también LEO!

«Jo també llegeixo» ('Yo también leo'), premio del jurado del SpinUOC 2017

Yo también LEO és una aplicació (App) dissenyada especialment per a que nens i nenes amb síndrome de Down i altres tipus de diversitat funcional cognitiva, aprenguin a llegir amb una metodologia adaptada a les seves capacitats.

Així doncs, ho vam comentar entre la organització i altres col·laboradors, i hem decidit que enguany dedicarem la Causa Solidària de la Cursa a donar suport a aquest projecte, que precisament, busca finançament per a llançar l'App.

Per tant, formalitzant la vostra inscripció a la Cursa, donarem 2 euros de cada inscripció al projecte. Tanmateix, encara que no t'inscriguis a la Cursa, també podràs fer el teu donatiu el mateix dia de la Cursa. Tal i com farem nosaltres. Així que, com més siguem, més bona aportació farem.

 

Moltes gràcies per la vostra solidaritat i el vostre interès. Ens veiem a la Cursa, eh!

Edició 2018:

Com cada any, l'Isaac -regidor a l'Ajuntament d'STP, ens assessora en aquest tema, motiu pel qual li estem molt agraïts.

A continuació us presentem AMPERT:

AMPERT és una associació sense ànim de lucre, que treballa per a millorar la qualitat d’atenció donada als malalts de càncer de l'Alt Penedès, proporcionant-los un servei de transport diari fins a l'ICO Institut Català d'Oncologia - Hospital Duran i Reynals.

Ampert

AMPERT és una associació que treballa per a millorar la qualitat d’atenció donada als malalts que pateixen càncer durant les diferents fases de la malaltia.

El nostre àmbit d’actuació és comarcal, donant cobertura a qualsevol habitant dels 27 municipis de l’Alt Penedès malalts de càncer que necessiten fer tractaments de radioteràpia a l’ICO (Institut Català d’Oncologia) Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat.

El projecte principal d’AMPERT és oferir el servei diari de transport i acompanyament als seus usuaris i usuàries. Es tracta d’un transport col·lectiu per a malalts de càncer de l’Alt Penedès, amb necessitat de tractament actiu de radioteràpia, i compta amb el seguiment mèdic des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i suport del voluntariat de la Creu Roja.

Per a més informació, podeu clicar el següent enllaç: Ampert.com

Ampert.org

Gràcies pel vostre suport!

Causa Solidària 2017

Projecte Nidia White de Puerto Cabezas (Bilwi), Nicaragua

"Movimiento de Mujeres Nidia White/Salud Sin Limite
Ofrece servicio de Atención Integral Culturalmente Adecuado a Niñas, Adolescentes y Mujeres que viven Violencia Intrafamiliar y Sexual (VIF/S)."


amicsdepuertocabezas.blogspot.com.es

Associacó d'Amics de Puerto Cabezas, de Vilafranca del Penedès

Es va constituir el 1999 i des d'aleshores ha treballat per donar a conèixer i difondre la realitat social, econòmica i cultural del municipi de Puerto Cabezas i la Regió Autònoma del Carib Nord de Nicaragua, dinamitzar l'agermanament existent entre Vilafranca i Puerto Cabezas, coordinar programes i projectes de cooperació col·laborant amb altres entitats i associacions.

Des d'aquesta Associació, col·laboren en aquest projecte des de fa anys, amb el seguiment del Fons Català de Cooperació, on fan una gran tasca en el camp de l'atenció i la prevenció de la violència de gènere i lluita pels drets de les dones des del feminisme:

"Misión: Fortalecer las capacidades individuales y colectivas de las mujeres para construir relaciones de equidad e igualdad de oportunidades que conduzcan a mejorar las condiciones de vida y al empoderamiento de las mujeres a través de la participación activa de las mujeres y la sensibilización, promoción, procesos educativos, acompañamiento, asesoría, prestación de servicios e incidencia en el campo de la salud reproductiva, la lucha contra la violencia y los derechos económicos de las mujeres a nivel Municipal, Regional y Nacional."

Movimiento de Mujeres Nidia White Salud Sin Limite (Web)

"El Albergue del Movimiento de Mujeres Nidia White es el único centro de refugio para víctimas de violencia de género y sexual en la Región Autónoma del Atlántico Norte (RAAN) de Nicaragua. Inicialmente pensado para las mujeres, tuvo que adaptarse a una dura realidad: 80% de las personas que llegan a buscar apoyo en el albergue son niñas."

Vídeo d'Oxfam Nicaragua sobre la "violencia hacia las niñas en la RAAN" (YouTube)

Des del Patidors CE, i amb l'assessorament de l'Isaac, regidor de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, volem donar a conèixer les associacions i entitats del territori que desenvolupen activitats solidàries, ja sigui amb destí al mateix territori, o també, com és el cas, a territoris llunyans. La nostra/vostra aportació, segurament, és només un granet de sorra, però segur que serà benvingut!

Com sabeu, aquesta activitat no te ànim de lucre, i en el preu d'inscripció, donareu 2 euros a la causa solidària -una de tantes que podríem triar, malauradament-, i que la fa tan especial. A més a més, creiem que és una bona oportunitat per a donar-hi visibilitat i per a conèixer les diferents associacions de caràcter solidari que tenim al territori.

Organitzadors

Patrocinadors i Col·laboradors: